Karakaya

Karakaya'ya hoşgeldiniz !

CLAX APACHE 1BP1 25KG

K.DTJ.137

Fiyat için arayınız


Plus
Minus
 

Ürün Detay

Clax Apache, toz bir yapi güçlendirici /alkali katki ürünüdür, formülünde alkali tuzlar ve fosfatlar (su sertligi baglayici ) vardir, orta ve sert sularda kullanilir (125 - 250 ppm).

Teknik Bilgiler / Veriler

AÇIKLAMA

Clax Activ, ticari çamasirhaneler, otel ve hastane çamasirhaneleri için özel olarak formüle edilmis leke giderici toz bir üründür. Mamül, durulama esnasinda 40-60 °C sicakliklarda uygulanmalidir. Tüm beyaz çamasirlarda ve sinirli sayidaki sabit renkli çamasirlarda kullanilabilir.

ÖZELLIKLERI

Clax Activ, alkali tuzlar, klorlanmis izosiyanuratlar ve agartma stabilizani maddeler içeren etkin bir orta sicaklik agartma sistemidir. Izosiyanüratlarin suda çözünmesi hipoklorit olusumunu saglar. Alkali tuzlarin varligi muhtemel kötü kokulari önler. Bu mamül, her tip beyaz çamasirda/kumasta kullanilabilir. Klora dayanikli ameliyathane çamasirlari hariç renklilerde kullanilmamalidir. Iyi bir agartma performansi ve minimum seviyede elyaf zarari için yikama sicakligi 40-60 0C arasinda ve pH seviyesi de 10un üzerinde olmalidir. Clax Activin yikama sirasinda iyi çözünmesine dikkat edilmelidir. Çözünmeden kalmis izosiyanürat tanecikleri elyaf tarafindan absorbe edilerek igne deligi büyüklügünde delikler açabilir. Clax Activ, sicaklik, pH durumu ve temas süresi uygun ve dogru oldugunda çok iyi hijyen saglar. Bu tip bir agarticinin klorhegzidin lekeli çamasirlarda kullanilmasina dikkat edilmelidir. Ayrica yikama esnasinda, klorun enzimli deterjanla biraraya gelmesini önleyin, çünkü klor, enzimleri etkisiz hale getirir. Daha fazla bilgi için lütfen Kullanim Talimatlarini okuyun.

ÜRÜN AVANTAJLARI

  • Tüm beyaz çamasirlar için mükemmel bir leke gidericidir
  • Kullanim talimatlarina uyuldugu takdirde elyaf zarari minimum seviyededir
  • Iyi hijyen saglar


KULLANIM TALIMATLARI

Dozaj, yikama siniflandirilmasina baglidir. Önerilen dozaj: 22 – 28 ºC de: 12 g/kg kuru çamasir 50 – 60 ºC de: 4.5 – 7.5 g/kg kuru çamasir Asagidaki notlara dikkat ediniz lütfen:

  • Iyi bir agartma performansi saglamak için sicakligin tercihen 40 – 60 °C olmasi gerekir. (40°Cnin altinda klorlanmis izosiyanuratlarin hidrolizi çok yavastir)
  • Bu sicakliklarda pH seviyesinin 10un üzerinde olmasi gerekir.
  • Eger pH 9.5un altinda ise ortamdaki hipoklorus asit çözünürlügünün artmasindan dolayi klor aktif hale gelir. Klor hipokloritten daha kuvvetli oldugu için çamasira büyük oranda zarar verir.
  • Bu sebeple yikama suyunda pH kontrolü esastir.
  • Yüksek pH durumunda klor daha az aktif haldedir, bu durumda daha yüksek sicaklik ihtiyaci ortaya çikar. Yikama suyu pH?i 10.5 civarinda ise agartma isleminin 50 – 55 °C de yapilmasi uygun olur.
  • Hipoklorit klorhegzidin ile reaksiyona girer, kahverengi lekeler olusur, bunlarin çikarilmasi çok zordur.
  • Agartma islemi bittikten sonra çamasirda ve yikama suyunda klor kalmamasina lütfen dikkat edin. Bunun için bütün klorun nötralize edilmesi gerekir (Clax Rid, Ürün Bilgi Föyüne bakiniz). Yarim kalmis nötralizasyon, yüksek sicaklikta yapilan kurutma sirasinda sararmaya ve elyaf zararina yol açar.
  • Suda iyi çözülmemis izosiyanurat parçaciklari igne deliklerine yol açar.
  • Naylon temizliginde Clax Activ kullanmayin (polyamid; paspaslar).
  • Bazi durumlarda ana yikama safhasinda kullanilabilmesine ragmen Clax Activ genel olarak durulama safhasinda kullanilir.


TEKNIK VERILER
Görünüm: Beyaz, serbest akiskan toz
Toplam Alkalinite [% Na2O;pH 3.6]: 7.9
pH [%1 solüsyonda ]: 10.0
Bulk Yogunluk[g/l]: 1150
Aktif Klor[%]: 11.2